ΒΟΤΟΧ

Η ενέσιμη μορφή του ΒΟΤΟΧ είναι πρωτεϊνικό σύμπλοκο που παράγεται από την βοτουλινική τοξίνη τύπου Α.

Πώς ενεργεί το ΒΟΤΟΧ;

Η αλλαντική τοξίνη τύπου Α προκαλεί ανατάξιμη χημική απονεύρωση. Ενεργώντας σε συγκεκριμένους μύες του προσώπου μάς δίνει τη δυνατότητα να εξαλείψουμε τις δυναμικές ρυτίδες, αλλά και να βελτιώσουμε εντυπωσιακά τις στατικές ρυτίδες. Οι ρυτίδες του μετώπου και εκείνες ανάμεσα στα φρύδια, οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι χήνας) και εκείνες στο άνω χείλος (ρυτίδες καπνιστή) εντελώς ανώδυνα μπορούν να βελτιωθούν με τη χρήση του ΒΟΤΟΧ.

Είναι ασφαλής θεραπεία;

Η θεραπεία είναι απολύτως ασφαλής. Η βοτουλινική τοξίνη αναφέρεται στη διεθνή βιβλιογραφία ως μέσο θεραπείας για πάνω από 200 καταστάσεις. Στην αισθητική ιατρική εντάχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Από τότε αποτελεί τη δημοφιλέστερη θεραπεία αντιμετώπισης των ρυτίδων του προσώπου.

Σε ποια ηλικία πρέπει να κάνω ΒΟΤΟΧ;

Το ερώτημα είναι τι μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε την εμφάνιση των ρυτίδων και το πόσο σας ενοχλούν οι ήδη υπάρχουσες. Αν ξεκινήσετε νωρίς θα καθυστερήσετε την έλευσή τους μιας και πρέπει να γνωρίζετε πως είναι πολύ πιο ωφέλιμο να κάνετε ΒΟΤΟΧ όταν οι ρυτίδες είναι δυναμικές παρά στατικές (μόνιμες).

Θα παραμορφωθώ και θα αλλάξει η έκφρασή μου;

Κατηγορηματικά όχι.

Βέβαια ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο να γίνει η θεραπεία από γιατρό με την κατάλληλη εκπαίδευση.

Πώς γίνεται η θεραπεία;

Πριν τη διενέργεια της θεραπείας ο γιατρός θα αντλήσει κάποιες πληροφορίες από το ιατρικό σας ιστορικό και θα σας εξηγήσει εκτενώς τόσο τη δράση του φαρμάκου όσο και τη διαδικασία.

Χρησιμοποιώντας μια πολύ μικρή βελόνα εγχύεται το φάρμακο σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη και διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

Μετά το πέρας της θεραπείας δίνονται οδηγίες για τη βελτιστοποίηση της απορρόφησης του φαρμάκου και συνεπώς του επιθυμητού αποτελέσματος.

Μετά τη θεραπεία;

Μετά τη θεραπεία πιθανώς να υπάρξει μια μικρή ερυθρότητα στην περιοχή και ίσως εμφανιστεί κάποια μελανιά. Για 4 ώρες θα πρέπει να προστατευθεί η περιοχή από καταπόνηση (μασάζ ή σκύψιμο) και να ακολουθηθούν κάποιες απλές οδηγίες για το πρώτο 24ωρο.

Πόσο διαρκεί η δράση του;

Τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας είναι ορατά από τη δεύτερη κιόλας ημέρα και περιμένουμε έως την δωδέκατη περίπου ημέρα για την πλήρη ανάπτυξη της δράσης του.

Η δράση του φαρμάκου διαρκεί 4-6 μήνες και βελτιστοποιείται η εικόνα του προσώπου αν κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών γίνουν και συμπληρωματικές θεραπείες (υαλουρονικό οξύ, μεσοθεραπεία, laser) στην προσπάθεια μιας ολιστικής προσέγγισης των αναγκών του κάθε προσώπου.

evden eve nakliyat istanbul
Copyright @2021 Ioannis Patsoulas - Created by
Facebook
Instagram