Ανόρθωση Γλουτών

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα το ποσοστό εκείνων που επιθυμούν αναδιαμόρφωση της περιοχής των γλουτών. Εκείνοι οι οποίοι απευθύνονται στον Πλαστικό Χειρουργό με ζητούμενο την αναδιαμόρφωση της περιοχής αυτής είναι άνδρες και γυναίκες μετά από μαζική απώλεια βάρους ή γυναίκες οι οποίες επιθυμούν πιο καλλίγραμμη και θηλυκή εμφάνιση.

Προς την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος υπάρχει η κλασική επέμβαση της ανόρθωσης (buttock lift) αλλά και άλλες επεμβάσεις όπως η τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης και η λιπογλυπτική.

Ποια επέμβαση πρέπει να κάνω;

Ο Πλαστικός Χειρουργός λαμβάνοντας υπόψη τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε σώματος αλλά και την επιθυμία σας θα είναι σε θέση να σας προτείνει την κατάλληλη επέμβαση.

Κριτήρια για την επιλογή της όποιας επέμβασης είναι το μέγεθος και το σχήμα των γλουτών αλλά και η συνολική εικόνα του σώματος. Η ποιότητα του δέρματος και τοπικά προβλήματα πάχους είναι παράμετροι που πρέπει να συναξιολογηθούν.

Πώς γίνεται η επέμβαση;

Το κλασικό buttock lift διενεργείται με γενική νάρκωση. Οι τομές γίνονται στο άνω μέρος των γλουτών και «κρύβονται» στο εσώρουχο. Όχι μόνον αφαιρείται η περίσσεια δέρματος (το χαλαρό δέρμα) αλλά επαναδιαμορφώνεται ο γλουτός συνολικά.

Όσον αφορά την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης η τομή τοποθετείται στη μεσογλουτιαία πτυχή και είναι σαφώς μικρότερη από εκείνη της κλασικής ανόρθωσης ενώ η λιποαναρρόφηση/λιπογλυπτική γλουτών διενεργείται μέσα από πολύ μικρές σε διάμετρο οπές.

Είναι επώδυνες επεμβάσεις;

Οι επεμβάσεις αυτές έχουν ένα επίπεδο πόνου το οποίο αντιμετωπίζεται με ήπια αναλγητικά χωρίς να δημιουργούν αίσθημα δυσανεξίας. Σε γενικές γραμμές είναι καλά ανεκτές από τον οργανισμό και το αρχικό αίσθημα δυσκολίας υφίεται γρήγορα.

Είναι εμφανείς οι ουλές;

Λαμβάνεται μέριμνα ούτως ώστε οι ουλές αφενός να μην είναι εμφανείς, αφετέρου άμεσα μετεγχειρητικά διενεργούνται συνεδρίες με ειδικό laser για την τελειότερη αποκατάστασή τους.

Ποιος ο χρόνος αποθεραπείας;

Ο χρόνος αποθεραπείας ποικίλει σε κάθε ασθενή σε συνάρτηση και με την επέμβαση την οποία έχουμε επιλέξει.

Η κλασική ανόρθωση γλουτών απαιτεί κατά μέσο όρο 15 ημέρες για να επανέλθει κάποιος στις κοινωνικές του δραστηριότητες ενώ μεγαλύτερο είναι το διάστημα ανάκτησης της πλήρους και φυσιολογικής δραστηριότητας του ατόμου.

Η λιποαναρρόφηση/λιπογλυπτική αλλά και η τοποθέτηση ενθεμάτων απαιτούν μικρότερο χρόνο αποθεραπείας.

Το μετεγχειρητικό οίδημα ελαττώνεται σταδιακά ενώ σε κάθε περίπτωση η χρήση ειδικού κορσέ είναι απαραίτητη.

Υπάρχουν πιθανά προβλήματα μετά το χειρουργείο;

Οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση μπορεί να παρουσιάσει κάποια προβλήματα μετεγχειρητικά.

Ο γιατρός θα σας ενημερώσει σχετικά και θα διαχειριστεί το όποιο πρόβλημα.

Η επιλογή της ενδεδειγμένης τεχνικής όμως, είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς προβλήματα.

evden eve nakliyat istanbul
Copyright @2021 Ioannis Patsoulas - Created by
Facebook
Instagram