Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι η επεμβατική μέθοδος με την οποία αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα τοπικού πάχους, δηλαδή εντοπισμένη συσσώρευση λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος.

Ενδείξεις λιποαναρρόφησης

Οι στόχοι αλλά και τα οφέλη της λιποαναρρόφησης είναι κοινά τόσο για τον άνδρα όσο και για τη γυναίκα.

Σκοπός μας είναι η απαλλαγή από τα προβλήματα τοπικού πάχους.

Οι περιοχές του σώματος στις οποίες εφαρμόζεται η λιποαναρρόφηση είναι:

– Κοιλιά (πρόσθια και πλάγια επιφάνεια)
– Μηρός
– Γόνατο (εσωτερική επιφάνεια)
– Γαστροκνημία (γάμπα)
– Βραχίονες (μπράτσα)
– Λαιμός
– Στήθος

Η λιποαναρρόφηση είναι μία από τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής και χωρίς αμφιβολία χαρίζει άμεσα στο σώμα την επιθυμητή εικόνα μιας και σμιλεύουμε τις ατέλειες (λιπογλυπτική).

Σας επισημαίνω πως δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος, ενώ η συνεισφορά της στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης είναι μικρή.

Διενέργεια λιποαναρρόφησης

Η επέμβαση διενεργείται υπό γενική αναισθησία ή μέθη. Μικρές τομές 2 – 3 χιλ ανοίγονται στην περιοχή για να εισάγουμε τις αντλίες (κάνουλες) με τις οποίες θα αφαιρέσουμε το λίπος.

Το λίπος συλλέγεται σε ειδική συσκευή αναρρόφησης με δείκτη μέτρησης. Τέσσερα έως πέντε λίτρα λίπους είναι δυνατό να αφαιρεθούν ανά επέμβαση.

Μετεγχειρητική πορεία

Με το τέλος της επέμβασης και πριν αποχωρήσει από την χειρουργική αίθουσα, ο/η ασθενής φορά ειδικό συσφηκτικό ένδυμα (κορσές).

Η έξοδος από την κλινική γίνεται την ίδια μέρα ενώ έχουν δοθεί στον/στην ασθενή οι προτεινόμενες φαρμακευτικές και λοιπές μετεγχειρητικές οδηγίες.

Το ήπιο μετεγχειρητικό άλγος αντιμετωπίζεται με παυσίπονα που ο/η ασθενής λαμβάνει από το στόμα, ενώ οι εκχυμώσεις υποχωρούν σταδιακά και σε διάστημα περίπου 15 ημερών.

Σταδιακή είναι και η επανένταξη στις κοινωνικές δραστηριότητες (εργασία, οδήγηση, άθληση).

Ο κορσές θα χρησιμοποιηθεί για 4 εβδομάδες ενώ η επιμέλειά μου είναι διαρκής στα σημάδια των οπών από τις οποίες διενεργήθη η λιποαναρρόφηση για να πετύχω το ιδανικότερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Επιπλοκές

Η αγαστή συνεργασία ιατρού και ασθενούς είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη μείωση εμφάνισης πιθανών επιπλοκών.

Αν και σπάνιες, οι επιπλοκές στη λιποαναρρόφηση αναλύονται προσεκτικά πριν την επέμβαση και το ίδιο προσεκτικά αντιμετωπίζονται εφόσον εμφανιστούν.

evden eve nakliyat istanbul
Copyright @2021 Ioannis Patsoulas - Created by
Facebook
Instagram