Ανόρθωση Στήθους

Ανόρθωση στήθους ή μαστοπηξία είναι η επέμβαση αυτή που θα διορθώσει την πτώση των μαστών όποιου βαθμού και μορφής. Η πάροδος των ετών, η απώλεια βάρους, η γαλουχία αποτελούν τα αίτια της δυσάρεστης κατάστασης του κρεμάμενου στήθους.

Πώς γίνεται η ανόρθωση στήθους;

Αντικειμενικός μας σκοπός είναι να αναδιαμορφώσουμε το μαστό. Αυτό σημαίνει πως επιχειρείται ανόρθωση της θηλής στη σωστή ανατομική της θέση, αλλά και ολόκληρου του στήθους. Σε ασθενείς με μικρό μέγεθος μαστών η ανόρθωση στήθους μπορεί να συνδυαστεί με χρήση ενθεμάτων σιλικόνης για την αύξηση του μεγέθους.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 3 ώρες.

Θα μείνουν σημάδια;

Οι ουλές που μαρτυρούν την επέμβαση, αναλόγως την τεχνική που θα ακολουθήσει ο χειρουργός θα είναι γύρω από τη θηλή, κάθετα από τη θηλή προς την υπομάστιο πτυχή ή και μία ακριβώς στην υπομάστιο πτυχή.

Με την πάροδο του χρόνου οι ουλές βελτιώνονται και είναι ελάχιστα εμφανείς, πλησιάζοντας το χρώμα του δέρματος.

Οι μετρήσεις που θα κάνει στο στήθος σας ο πλαστικός χειρουργός θα τον προσανατολίσουν για την τεχνική που θα ακολουθήσει.

Μετά την επέμβαση

Η μετεγχειρητική πορεία συνήθως είναι ομαλή με ένα ήπιο οίδημα και άλγος που αντιμετωπίζονται με απλά παυσίπονα.

Διαταραχές στην αισθητικότητα της περιοχής, ακόμα και αν συμβούν, είναι παροδικές, ενώ δεν διαταράσσεται η δυνατότητα θηλασμού.

Για χρονικό διάστημα περίπου 30 ημερών συνιστάται η χρήση ειδικού στηθόδεσμου, ενώ η ασθενής σταδιακά, και σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 20 ημερών, ανακτά πλήρως τις δραστηριότητές της.

evden eve nakliyat istanbul
Copyright @2021 Ioannis Patsoulas - Created by
Facebook
Instagram