Μειωτική Στήθους

Η μειωτική στήθους στοχεύει στην ελάττωση του μεγέθους του στήθους αλλά και στην ταυτόχρονη ανόρθωσή του. Με την επέμβαση αυτή η ασθενής απαλλάσσεται τόσο από αισθητικά όσο και από λειτουργικά προβλήματα που δημιουργεί το μεγάλο μέγεθος των μαστών. Συμβάλλει καταλυτικά στο να απαλλαγεί η ασθενής από την ψυχική επιβάρυνση λόγω της εικόνας του στήθους της, ενώ παράλληλα την απαλλάσσει και από τους πόνους στον τράχηλο και στη ράχη, τον ερεθισμό του δέρματος και τις όποιες άλλες δυσκολίες τις δημιουργεί στην κοινωνική της ζωή.

Πώς γίνεται η μειωτική στήθους;

Αρχικά γίνονται η απαραίτητες μετρήσεις και υποδεικνύεται στη ασθενή το προβλεπόμενο μετά την επέμβαση μέγεθος που θα έχει το στήθος.

Ο αντικειμενικός μας σκοπός είναι να μειώσουμε το μέγεθος και παράλληλα να ανασηκώσουμε το στήθος. Επομένως, ανασηκώνουμε τη θηλή στη σωστή ανατομική της θέση και αφαιρούμε την περίσσεια μαστικού αδένα και δέρματος.

Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία, ενώ η τεχνική που θα ακολουθηθεί εξαρτάται από το μέγεθος και το σχήμα του μαστού.

Ανάλογα λοιπόν με την τεχνική έχουμε και τις αντίστοιχες τομές. Γύρω από τη θηλή, κάθετα προς την υπομάστιο πτυχή και οριζόντια επί της υπομαστίου πτυχής. Επί το πλείστον επιλέγω την τεχνική με τις λιγότερες τομές (κάθετη μέθοδος) αποφεύγοντας κατά αυτόν τον τρόπο την τομή στην υπομάστιο πτυχή.

Οι ουλές είναι αναπόφευκτες και απαιτούν την υπομονή της ασθενούς 6 – 12 μήνες να «ωριμάσουν» και να πλησιάσουν την απόχρωση του δέρματος.

Ο άμεσος μετεγχειρητικός πόνος είναι διαχειρίσιμος με απλά αναλγητικά. Συνιστάται η χρήση ισχυρού στηθόδεσμου για ένα μήνα ενώ το οίδημα και οι εκχυμώσεις υποχωρούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

evden eve nakliyat istanbul
Copyright @2021 Ioannis Patsoulas - Created by
Facebook
Instagram