Face Lift

Το face lift είναι η επέμβαση εκείνη με την οποία επιτυγχάνεται η ποιοτική αναβάθμιση του προσώπου, μιας και αντιμετωπίζουμε τόσο τις ρυτίδες όσο και τη χαλάρωση.

Μια λεπτομερής χαρτογράφηση του προσώπου από το γιατρό σας θα εντοπίσει τα πιθανά προβλήματα και, λαμβάνοντας υπόψη και τη δική σας αισθητική προσέγγιση θα σας προτείνει την καλύτερη οδό αντιμετώπισης.

Σε ποια ηλικία να σκεφτώ το face lift;

Το πρόσωπό μας καθημερινά υποβάλλεται σε μια διαρκή ταλαιπωρία λόγω των περιβαντολογικών  συνθηκών. Αυτό σε συνδυασμό με συνήθειες μη ωφέλιμες για το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου, αλλά και με το πέρασμα του χρόνου οδηγεί σε κάποιου βαθμού ρυτίδωση, χαλάρωση και γενικότερα αλλοίωση του περιγράμματος του προσώπου. Με βάση λοιπόν όλα τα κριτήρια οδηγούμαστε στη σκέψη για ένα face lift και όχι μόνο λόγω ηλικίας μιας και πολλές φορές παρατηρούμε ότι άτομα της ίδιας ηλικίας αντιμετωπίζουν διαφορετικού βαθμού προβλήματα.

Πόσο νεώτερη θα δείχνω;

Έχοντας εντοπίσει τα προβλήματα που θέλουμε να διορθώσουμε και επιλέγοντας την τεχνική που θα μας οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου μας, το ζητούμενο είναι να δώσουμε στο πρόσωπο τη χαμένη του σφριγηλότητα και νεανικότητα, χωρίς υπερβολές.

Πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα;

Τα αποτελέσματα ενός face lift διαρκούν κατά μέσο όρο 10 έτη. Θα πρέπει βέβαια να λάβουμε υπόψη την προεγχειρητική κατάσταση και να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο στη μετεγχειρητική πορεία όσο και στον τρόπο ζωής.

Πόσο διάστημα χρειάζεται για να συνέλθω;

Άμεσα μετεγχειρητικά το πρόσωπο εμφανίζει οίδημα και εκχυμώσεις που σε διάστημα 10 – 15 ημερών αναμένεται να υποχωρήσουν. Επομένως, περίπου στις 15 ημέρες μπορείτε να ανακτήσετε πλήρως τις κοινωνικές σας δραστηριότητες. Βέβαια ακριβές χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να υπάρξει μιας και η ανάρρωση είναι μια εξίσωση με πολλούς παρανομαστές.

Θα έχω σημάδια;

Επιλέγουμε και κάνουμε τις τομές κατά τέτοιο τρόπο και σε τέτοιο σημείο ούτως ώστε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο εμφανείς, και με τη χρήση ειδικών κρεμών και κάποιων συνεδριών laser, σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιτύχουμε τη βέλτιστη εικόνα.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές;

Η σύγχρονη ιατρική πρακτική επιβάλλει την πλήρη ενημέρωση του ασθενούς όσον αφορά τους πιθανούς κινδύνους και τις πιθανές επιπλοκές. Αν και σπάνιες και ως επί τo πλείστον διαχειρίσιμες και αντιμετωπίσιμες, οι επιπλοκές δεν πρέπει να αποτελούν ένα άγνωστο πεδίο για τον ασθενή. Φλεγμονή, αιμάτωμα, υπολειτουργία των νεύρων και άλλα πιθανά προβλήματα συζητούνται προκαταβολικά και εκτενώς.

Πόσο κοστίζει η επέμβαση;

Το ακριβές κόστος της επέμβασης δεν μπορεί να αναφερθεί γενικά και αυθαίρετα. Το κάθε πρόσωπο έχει διαφορετικά προβλήματα και διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης. Tο κόστος προσαρμόζεται ανάλογα με την επιλεχθείσα μέθοδο lifting (κλασικό face lift, mini lift, μετωπιαίο lift) και ενδεχομένως συνδυαστικά και με άλλες τεχνικές όπως βλεφαροπλαστική, λιποαναρρόφηση και lift λαιμού ή και με λιποέγχυση.

Τι είδους νάρκωση θα λάβω και πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Το σύνηθες για κανονικό face lift είναι η γενική νάρκωση με συνολική διάρκεια περίπου 5 ώρες.

Αντιθέτως στο mini lift έχουμε τη δυνατότητα διενέργειας της επέμβασης με μέθη και τοπική αναισθησία με διάρκεια περίπου 3 ώρες.

evden eve nakliyat istanbul
Copyright @2021 Ioannis Patsoulas - Created by
Facebook
Instagram