Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική είναι μια από τις μείζονες επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής με αντικειμενικό στόχο την επαναδιαμόρφωση της κοιλιάς. Η αφαίρεση περιττού λίπους και δέρματος από την περιοχή της κοιλιάς, καθώς και η σύσφιξη των κοιλιακών μυών θα βελτιώσουν δραματικά την εικόνα όλου του σώματος.

Σε ποιον τύπο σώματος απευθύνεται η κοιλιοπλαστική;

Θα πρέπει να καταστεί σαφές πως η κοιλιοπλαστική δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος, αλλά είναι μια επέμβαση αναδιαμόρφωσης της μορφής και του σχήματος του σώματος.

Υποψήφιοι είναι άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν να απαλλαγούν από το τοπικό πάχος του κοιλιακού τοιχώματος και τη χαλάρωση του δέρματος (δερματοχάλαση).

Ασθενείς οι οποίοι είχαν μαζική απώλεια βάρους (δίαιτα ή βαριατρική χειρουργική) και παραμένουν σταθεροί στο επιθυμητό βάρος, με την κοιλιοπλαστική θα μπορέσουν να αποκτήσουν το επιθυμητό σχήμα κοιλιακού τοιχώματος.

Υποψήφιες για επέμβαση κοιλιοπλαστικής είναι και γυναίκες οι οποίες έχουν τεκνοποιήσει και παρουσιάζουν χαλαρό κοιλιακό τοίχωμα και χαλάρωση του δέρματος της περιοχής ως αποτέλεσμα της εγκυμοσύνης.

Η κοιλιοπλαστική δύναται να αποτελέσει μέρος μιας συνδυαστικής αναδιαμόρφωσης του σώματος.

Μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση, lift μηρών, lift γλουτών και επεμβάσεις στήθους.

Προεγχειρητική προετοιμασία

Επειδή θεωρώ πως οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση αλλάζει πραγματικά τη ζωή μας, επιδιώκω περισσότερες από μια συναντήσεις με τον/την υποψήφιο προς χειρουργείο, πράγμα το οποίο βοηθά τόσο εμένα όσο και τους ασθενείς να αποσαφηνίσουμε κάθε λεπτομέρεια της επέμβασης.

Σ’ αυτές τις συναντήσεις ο/η ασθενής θα λάβει και ένα φύλλο οδηγιών τις οποίες οφείλει να ακολουθήσει πριν το χειρουργείο.

Παραμονή στην κλινική

Μετά το πέρας της χειρουργικής επέμβασης συστήνω παραμονή στην κλινική για ένα βράδυ.

Με το εξιτήριό σας από την κλινική την επομένη του χειρουργείου θα λάβετε μετεγχειρητικές οδηγίες και τη φαρμακευτική αγωγή την οποία πρέπει να ακολουθήσετε.

Μετεγχειρητική πορεία

Η μετεγχειρητική πορεία συνήθως δεν μας επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Το μετεγχειρητικό άλγος είναι εύκολα διαχειρήσιμο με ήπια παυσίπονα που λαμβάνονται από το στόμα.

Στο σύνολο των περιστατικών δεν τοποθετώ παροχετεύσεις, γεγονός που καθιστά ηπιότερη την μετεγχειρητική πορεία.

Απαραίτητη είναι η χρήση ειδικού κορσέ για χρονικό διάστημα περίπου 4 εβδομάδων.

Η ανάκτηση των δραστηριοτήτων σας θα γίνεται σταδιακά, ενώ η επιμέλεια της ουλής αποτελεί προτεραιότητά μου μετεγχειρητικά ούτως ώστε το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι το τελειότερο δυνατό.

Πιθανές επιπλοκές

Οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση δυνητκά μπορεί να μας δώσει κάποιες επιπλοκές.

Στις προεγχειρητικές μας συναντήσεις θα αναλύσουμε οποιαδήποτε πιθανή επιπλοκή αν και τα ποσοστά εμφάνισής τους είναι ιδιαίτερα χαμηλά.

evden eve nakliyat istanbul
Copyright @2021 Ioannis Patsoulas - Created by
Facebook
Instagram